Vedanta și Unitate

În acest transcript Maharishi ne vorbește despre Vedanta și Unitate. Vedanta înseamnă sfârșitul Vedelor, al realității relative. Unde sfârșit înseamnă o încheiere a unui domeniu al existenței și începerea altuia, cel etern, cel al conștiinței Unității – Brahman Consciousness.

Londra, Anglia; 1961

MAHARISHI: Această meditație este o cale directă către ceea ce filosofia Vedanta ne învață. Esența filosofiei Vedanta este că există doar o singură realitate ultimă – transcendentală, conștiință Absolută – care pătrunde tot și toate formele și diferitele sfere ale Lumii fenomenale nu sunt decât diferite grade ale manifestării ale acestei nemanifeste, conștiință pură de Natură Absolută. Acesta este Sinele meu și acela este Sinele tău și acela este tot acesta, unitate în domeniul întregii diversități, acesta este principiul Vedantei. Totul este Extaz inclusiv eu însumi. Nu că eu sunt cel care vede și restul este Extaz – nu, restul este Extaz incluzându-mă pe mine însumi, totul. Acesta este principiul unității.

Despre Lume, Vedanta spune că este doar fenomenală. Apreciază, acceptă validitatea celor trei stări de conștiință: de veghe, de vis și de somn profund. Aceste stări relative de conștiință s-au ivit din starea Absolută a Existenței.

Cum învăț Meditația Transcendentală

Pentru a afla cum se poate învăța Meditația Transcendentală click aici.