Șapte pași

Meditația Transcendentală în șapte pași parcurși în cinci zile. Acești șapte pași sunt necesari pentru a învăța tehnica exact așa cum a fost ea adusă în Occident de către Maharishi Mahesh Yogi.
Pașii sunt după cum urmează:
  1. Conferința introductivă – prima zi (1h)
  2. Conferința pregătitoare – prima zi (1h)
  3. Interviu personal cu instructorul – prima zi (5 min)
  4. Instruirea individuală – a doua zi (1h)
  5. Prima zi de verificare – a treia zi (2h)
  6. A doua zi de verificare – a patra zi (2h)
  7. A treia zi de verificare – a cincea zi (2h)

Cursurile

Cursurile încep de obicei joi cu prezentarea care este gratuită.. Atunci au loc primii trei pași. În primii doi se explică care sunt beneficiile practici regulate a Meditației Transcendentale, așa cum a fost ea studiată de mai bine de șaizeci de ani. Meditația Transcendentală diferă de orice altă tehnică de meditație. Vom afla care sunt principiile de bază care o fac să funcționeze, originea acestei practici etc. Cine dorește să participe la curs completează un formular standard. După aceasta are o discuție personală cu instructorul pentru a clarifica ce a rămas nelămurit. Se stabilește și ora pentru instruirea personală. Primii trei pași au fost făcuți.

Următorii pași

Următorii patru pași, instruirea individuală și cele trei zile de verificare a practicii trebuie să aibă loc în zile consecutive. Aceasta înseamnă că dacă nu sunteți siguri că puteți participa la toate etapele, atunci este bine să veniți la următorul curs sau atunci când găsiți timpul necesar. Instruirea individuală are loc sâmbăta, la o oră stabilită de comun acord, și este necesară cam o oră de persoană. Cele trei zile de verificare au loc duminică, luni și marți împreună cu toți participanții la curs, în principiu la orele 19:00 și sunt necesare cam două ore. În aceste trei zile veți practica acasă iar la curs se vor explica experiențele avute și cum să procedăm pentru a avea rezultate optime.

După curs

După ce cursul se încheie iar cei șapte pași au fost îndepliniți sunteți autonomi. Totuși, de fiecare dată când aveți o nelămurire sau o dificultate pe care nu o puteți depășii este suficient să vă adresați unui instructor de Meditație Transcendentală, nu doar celui cu care ați făcut cursul, pentru sprijin și lămuriri.

Costuri

Costul cursurilor de Meditație Transcendentală pe care le organizez este de 400 EUR. Cine are dificultăți financiare și dorește foarte mult să învețe trebuie doar să spună. Se va găsi înțelegere în măsura în care acest lucru este posibil.
Tehnica în sine nu poate fi evaluată în bani, este neprețuită. Timpul instructorului este însă ceva cuantificabil.

Întrebări frecvente

Pentru întrebări frecvente click aici sau puteți accesa siteul internațional aici.

Meditația Transcendentală în șapte pași

Pentru următorul curs click aici.