Rolul Maeștrilor

Rishikesh, 1967

MAHARISHI: „Situația este că este necesară o minte superioară sau de un învățător pentru a da un impuls ascendent.

Altfel, Natura a oferit deja o scară: pas cu pas, viață după viață, fiind născut într-o specie, apoi într-o specie mai bună, într-o specie mai bună și într-o specie mai bună …, astfel încât cursul natural al evoluției este setat pentru toată lumea. Dar dacă cineva dorește să aibă un avânt … este posibil ca acest avânt să ducă imediat la evoluția finală din specia omului.”

Întrebare: Când spui „avânt”, vrei să spui „să grăbești”?

MAHARISHI: „Să te grăbești! Proces rapid de evoluție, astfel încât cineva nu trebuie să treacă prin multe vieți pentru a evolua la starea perfectă. Așadar, acesta [este să-i oferim] sfat omului … acesta este un punct.

Un alt punct … în care sfatul devine necesar este faptul că prin nașterea ca om, sistemul nervos este foarte dezvoltat. Într-o stare de dezvoltare atât de ridicată, omul este liber să acționeze în conformitate cu fluxul de evoluție, sau altfel.

Această libertate, această capacitate de acțiune în funcție de dorința individului, chiar dacă acțiunea este împotriva cursului natural al evoluției. Această abilitate a omului este extrem de răsplătită dacă omul obține un avânt. Dar aceeași abilitate a omului este extrem de dăunătoare pentru propriul său interes dacă începe să se comporte într-un mod care să-l ducă spre involuție.

Rolul Maeștrilor

Pentru a salva omul de a cădea în fapte greșite, chiar și fără să știe, este necesară această cunoaștere a acțiunii. Și această nevoie este îndeplinită de sfaturile celor mai înalte și mai evoluate minți care vin ca învățători.

Așadar, de învățător este nevoie nu numai de a da un avânt și de a merge repede către cea mai înaltă stare de evoluție, dar, de asemenea, este nevoie pentru a salva viața omului de a nu cădea în greșeală și de a intra în procesul involuției. ”

Notă! Articolul original aici.

Despre Meditația Transcendentală