Recomandări de lectură

În activitatea mea de Instructor de Meditație Transcendentală mi se întâmplă să fiu întrebat despre ce ar putea fi citit în această direcție. Cei care învață Meditația Transcendentală și transcenderea devine parte din rutina de zi cu zi doresc să înțeleagă mai mult despre această experiență. Pentru ei realitatea devine dintr-o dată mai mare și își doresc să o exploreze și din perspectiva unor lecturi ale unor iluminați care au trăit la maxim ceea ce ei abia au început să descopere. Înțelegerea intelectuală este întotdeauna complementară experienței, inutilă fără experiență și de sprijin când există experiența. Cărțile pe care le recomand nu sunt multe, având în vedere că punctul meu de vedere înclină întotdeauna în favoarea experienței. Totuși, există câteva bijuterii care merită citite.

Bhagavad Gita

Din nou și din nou aș recomanda această carte. Este episod central din Mahabharata, scrisă de Veda Vyasa, cel care a compilat Vedele și unul dintre Marii Maeștrii din Tradiția Vedică prin care Meditația Transcendentală a ajuns la noi. Este dialogul dintre Krishna și Arjuna pe câmpul de bătălie de la Kurukshetra, unde un război fratricid este pe cale să înceapă. Explicațiile lui Krishna către Arjuna în ce privește structura realității nu au egal din punctul meu de vedere.

Nu a fost un timp în care eu, tu și acești prinți nu au existat, și nu va fi un timp în care eu, tu și acești prinți nu vom exista.

Un citat superb care vorbește despre eternitatea Existenței. În română o puteți găsi într-o traducere a lui Sergiu Al-George. Recomandare personală, ignorați comentariile, orice ediție ați citi. Citiți doar textul original și bucurați-vă  de el. Comentariile exprimă limitele înțelegerii celui care le-a făcut și favorizează părerile sale religioase.

Science of Being and Art of Living

O carte foarte frumoasă scrisă de Maharishi Mahesh Yogi, cel care a adus Meditația Transcendentală lumii și cel pe care îl consider Maestrul meu. Cred că este singura carte scrisă de el, și este mai curând vorbită și transcrisă. Spunea întotdeauna că sunt mult prea multe cărți în lume. Cu corolarul că este prea puțină experiență a realității interioare comparat cu volumul de cărți scrise. Din păcate nu există încă o traducere în limba română.

Pentru versiunea în limba engleză pe siteul Amazon click aici. Aveți acolo mai multe formate, inclusiv cel electronic pentru Kindle.

Maharishi Mahesh Yogi on Bhagavad Gita

De asemenea, nu există traducere în limba română. Sunt comentarii doar la primele șase capitole din cele optsprezece. Este singura ediție din Bhagavad Gita și din orice altă carte în această zonă în care recomand călduros să citiți comentariile. Este punctul de vedere al unui Maestru Vedic complet iluminat.

Pentru versiunea în limba engleză pe siteul Amazon click aici. Ce este fain este că în sfârșit au publicat și formatul electronic pentru Kindle!

Tripura Rahasya

O excelentă expunere a realității absolute. Practic este un adevărat manual de transcendere. Nu vă va ajuta dacă nu știți să transcendeți, dar vă va oferi o lectură interesantă și plăcută. Dacă ați învățat cum să transcendeți veți descoperii acolo etapele prin care treceți și ce vă așteaptă pe viitor. De asemenea, în alte cuvinte, lucruri pe care instructorii de Meditație Transcendentală vi le repetă din nou și din nou în ce privește ce ar trebui să faceți pentru mai mult bine. Există traducere în limba română și o puteți găsi dacă doriți.

Yoga Vashista

Yoga Vashista este o capodoperă. Este cea mai sinceră carte din această zonă pe care am citit-o vreodată. Exprimă înțelegerea deplină a realității Existenței. Sunt învățăturile lui Vasishta către Rama. Vasishta este primul Maestru Vedic din Tradiția Maeștrilor care au adus lumii Meditația Transcendentală. Sau primul care este consemnat. Rama, ei bine dacă vreți să știți despre Rama vă recomand să vă interesați despre Ramayana. Despre această carte Maharishi spunea că este o carte destinată celor în Conștiință Divină care spre întreaptă spre Conștiința Unității, spre iluminarea deplină. Desigur, o putem citi și noi și să ne bucurăm de modul superb în care realitatea este descrisă și dezvăluită pas cu pas. Nu există traducere în limba română, iar de data aceasta ofer un link pentru că sunt nenumărate ediții, unele parțiale, care nu reprezintă deloc frumosul conținut: click aici.

Cum învăț Meditația Transcendentală

Pentru a afla cum putem învăța Meditația Transcendentală click aici.