Predare și învățător

Locația și data nu sunt cunoscute

MAHARISHI: Ce dă profesorul este cunoașterea. El nu dă experiență, dă cunoștințe. „Ești acolo”. „O da. Eu mănânc un mango.”. Ce dă prietenul? Cunoașterea, acesta este un mango. Aceasta este cunoașterea. Experiență – am experiență prin degustarea mangoului. Aceasta este experiența care se află la nivelul conștiinței mele. Este o experiență. Ce dă și cealaltă? Cunoaștere.

Deci, experiența singură nu este suficientă. Ceea ce susține sau validează experiența este cunoașterea. Este cunoașterea de care suntem captivați. Pentru a experimenta, nu suntem captivați, pentru că nu pot fi captivat de Sinele meu. Dar pot fi captivat de către profesorului meu.

Experiența aparține Sinelui, starea proprie de conștiință, și prin urmare, pentru experiență nu trebuie să mulțumesc nimănui. Dar această experiență în sine poate genera o investigație despre cunoașterea intelectuală a ei, iar această cunoaștere intelectuală este dată de către profesor.

Deci, profesorul pentru cunoaștere – predare pentru experiență. Predarea pentru experiență, profesor pentru cunoaștere. Predare și profesor, ambele pentru împlinire.

Și, pentru că învățătura vine de la profesor, de aceea: „învățător pentru împlinire”. Pentru că el este pentru cunoaștere, el este pentru a învăța. Predarea este pentru experiență; cunoașterea intelectuală este pentru împlinire.

Atât cunoașterea intelectuală, cât și predarea venind de la profesor – profesor pentru împlinire. Ovații Maestrului Divin!

Cum învăț Meditația Transcendentală

Pentru a afla cum putem învăța Meditația Transcendentală click aici. Pentru următorul curs click aici.