O dimensiune interioară

Meditația Transcendentală este despre transcendere. Unde transcendere înseamnă că atenția se mișcă în direcția unei dimensiuni interioare până atunci neexplorate.

Câte ceva despre această dimensiune interioară cunoașteți, chiar și indirect. Când adormiți, o experimentați, și de aceea vă regenerați. Doar că nu știți nimic despre nimic când se întâmplă. Ignoranță completă pe durata somnului. Când visați, tot pe undeva prin interior se plimbă atenția voastră în această dimensiune interioară. Doar că realitatea trăită atunci este ireală. O fantezie generată de propria minte pentru a descărca tensiunile acumulate de-a lungul zilei. Da, visul este mecanismul natural de eliminare de stres, așa cum somnul profund fără vise este mecanismul natural de a obține energie și de a ne regenera. Doar că ritmul vieții moderne cotidiene consumă energie și produce tensiuni într-un ritm mult mai rapid decât putem să obținem și să detensionăm. Pe de altă parte, rar se întâmplă să ajungi la baza oceanului în mod spontan. Prea multe lucruri ne țin aici, la suprafață.

Când închideți ochii și stați un pic liniștiți iar corpul se relaxează, tot în această direcție se duce atenția. Doar că este ca și cum te-ai scufunda câțiva milimetrii într-un ocean cu adâncime infinită.

Psihologia încearcă să cartografieze acest teritoriu necunoscut și invizibil, dar aflându-se la suprafața realității. Pentru că asta se întâmplă. Ești la suprafața oceanului și încerci să ghicești ce ascunde în interior observând ce se întâmplă la suprafața acestuia.

Suprafața realității

Viața omului din ace