Nu vinde un diamant la preț de salată

Guru Dev a fost Maestrul lui Maharishi. Este cel de la care Maharishi a învățat tehnica Meditației Transcendentale pe care a răspândit-o în întreaga lume. Guru Dev a fost un sihastru desăvârșit. Abia spre sfârșitul vieții a acceptat poziția de Shankaracharya în Jiotyr Math.

Public astfel de materiale pentru a vă face o idee despre tradiția milenară din care provine cunoașterea care cuprinde Meditația Transcendentală.

Mai jos aveți traducerea unuia dintre discursurile publice ținute de Guru Dev. Când citiți trebuie să țineți cont de cultura și civilizația în care Guru Dev a trăit și căreia i s-a adresat. De asemeni, țineți cont și de viziunea sa completă asupra lumii în toate aspectele sale.

Nu vinde un diamant la preț de salată

După ce te-ai încarnat prin 8,400,000 de forme, ai obținut acest corp omenesc atât de rar. Nu îl irosi. Fiecare moment al vieții este foarte prețios. Dacă nu înțelegi valoarea acestei vieți, nu vei avea nimic în mână, și la sfârșit vei plânge.

Ești o ființă omenească. De aceea ai puterea de a face diferența între bine și rău, și poți să îndeplinești cel mai mare scop al omului. Nu te gândi la tine ca slab, sau decăzut. Orice s-a întâmplat în trecut, înțelege că s-a întâmplat fără să știi. Dar acum fii cu grijă. Încearcă să înțelegi responsabilitatea unei nașteri ca om și să te porți în consecință. Fă diferența între ce este bine și ce este rău. Adoptă binele și respinge răul.

Dacă, ca ființă omenească, eșuezi în a ajunge la Dumnezeu, atunci ai vândut un diamant la preț de o salată. Nu Îl venerezi pe Paramaatma (Sinele Suprem, Dumnezeu, n.t.) de dragul Său, ci pentru a înlătura propria-ți supărare, lipsă de pace, ignoranță și neputință. Paramaatma este atotștiutor, atotputernic, și sursă de fericire fără limite. Împlinirea acestei acțiuni superbe este scopul real al nașterii ca om. Dacă nu faci niciun efort spre aceasta, atunci te-ai păcălit pe tine însuți.

Cum învăț Meditația Transcendentală

Pentru a afla cum putem învăța Meditația Transcendentală click aici.