Menținerea purității practicii

Sursa necunoscută; 1965

MAHARISHI: Mulți oameni mi-au spus „Oh cum se poate comporta în acest fel acest om dacă meditează?” Amintiți-vă, există diferite nivele de conștiință. Meditația este la fel de importantă și la fel de puternică și la fel de folositoare la fiecare nivel al conștiinței. Pentru fiecare comportament al unui om ar putea exista o mie de unghiuri pentru a-l vedea.

Te uiți la floare din această parte, arată așa. Vă uitați la aceeași floare din partea cealaltă, arată așa. Priviți-o de sus, pare diferită. Te uiți la ea de jos, arată diferit. Nu puteți judeca eficiența meditației pentru un anumit comportament al unui meditator. El ar putea avea un unghi special în mintea lui, de aici el merge mai departe. Aveți un unghi diferit al viziunii. Te uiți la el dintr-un alt punct de vedere.

Nu judecați succesul meditației din comportamentul oamenilor. Pentru că nu există nici un scop în a judeca comportamentul altora. Judecați doar propria sferă a vieții. Cât de multă armonie s-a răspândit în jurul tău? Cât de mult sunteți mai fericiți și cât de mult sunteți mai plini de pace și cât de mult sunteți armonioși cu ceilalți.

Dacă un meditator poate vedea ceva greșit în celălalt meditator, atunci propria sa meditație probabil că nu este corectă. Ceea ce este necesar nu este să te uiți la greșelile altora, ci să privești partea cea mai bună a celorlalți. Deoarece căutați greșeli, stropiți cu noroi pe propria dușumea curată a vieții. Puritate, menținerea purității, nu numai a meditației, ci a viziunii noastre, a gândirii noastre, a aspirațiilor noastre, a influenței pe care o emitem în jurul nostru.

Fii bun cu ceilalți

Întotdeauna după meditație, dimineața și seara, fii bun cu ceilalți, fii bun cu ceilalți și menține puritatea la toate nivelurile. Nu vă uitați dacă puritatea este menținută din cealaltă parte sau nu. Nu, ești responsabil să dai ce ai.

Dacă cineva are noroi, el va arunca noroi peste tine și, dacă ai niște dulciuri de dat, tu împrăștii dulciuri în jurul tău. Fiți dulci oamenilor, păstrați puritatea vieții și pentru aceasta să practicați regulat meditația voastră.

Și nu amestecați nici o altă practică în sistemul vostru de meditație. Puteți citi o carte și există mii de cărți atât de frumos scrise. S-ar putea să fiți fascinați să le citiți și pe unele dintre ele să fiți înclinați să le puneți în practică. Dar amintiți-vă că puritatea practicii Meditației Transcendentale vă va oferi o conștiință mai înaltă care vă va aduce împlinirea într-un mod natural. Nu este amestecătură de ceva cu altceva.

În această meditație aveți nectar pur, iar atunci când aveți nectar pur nu vă puteți permite să-l amalgamați. Nu-ți permiți să-l amesteci și să-l diluezi cu atât de multe lucruri aici și acolo.

Istoria lumii nu înregistrează niciun sistem care ar putea fi mai eficient pentru a crește conștiința unui om. Deoarece propria ta experiență îți spune cât de repede mintea ta începe să treacă în acea stare transcendentală a conștiinței.

Poate că într-o zi când mâncați ceva greșit, nu apreciați scufundarea interioară. Dar, chiar dacă nu vă scufundați într-adevăr în transcendent, este suficient de sigur că mintea voastră va traversa niște nivele mai profunde ale conștiinței și că mult câștig în viață va fi acolo.

Menținerea purității practicii

Dar trebuie să fie puritatea meditației. Puteți merge aici și acolo; puteți citi câteva cărți; poți să asculți oamenii, dar să fie o parte din distracția ta în viață și nu învățăm orice. În învățătura Meditației Transcendentale aveți înțelepciunea absolutului și, în această înțelepciune, aveți armonie completă cu orice altceva.

Nu există nici un câștig în viață mai bun decât obținerea celei mai liniștite și fericite stări de conștiință pură, starea Sinelui care a fost scopul căutării metafizicii de la creație. Din fericire, a venit la voi într-un mod atât de eficient încât acum este necesar să se mențină puritatea și să se obțină rezultate maxime și să aducă împlinirea vieții noastre.

Cum învăț Meditația Transcendentală

Pentru a afla cum putem învăța Meditația Transcendentală click aici. Pentru următorul curs click aici.