Meditația Transcendentală în școli

Aveți mai jos o filmare despre programul ‘Quiet Time’ care înseamnă Meditația Transcendentală în școli. În cazul de față este vorba despre o școală din San Francisco, USA.

O școală cu o situație dificilă

O școală în care abandonul școlar era foarte ridicat în rândurile elevilor dar și al profesorilor. Se afla pe locul doi ca infracționalitate în California. În această situație directorul a căutat o soluție pe care a găsit-o în programul ‘Quiet Time’.

Programul ‘Quiet Time’

Programul ‘Quiet Time’  – ‘Timpul Liniștii’ – înseamnă implementarea practicii Meditației Transcendentale în școli. Se începe cu profesorii, după care urmează elevii peste o anumită vârstă. Meditația Transcendentală poate fi învățată începând cu vârsta de zece ani. A început directorul, după aceea profesorii și au urmat elevii cu vârste de peste zece ani. Practică împreună cam zece minute zilnic și asta face parte din programul școlii. Filmarea care urmează spune această poveste de succes, compusă din interviuri luate de la director și profesori până la elevi aflați pe culoare sau în săli de clasă.

Meditație Transcendentală

Despre ce este Meditația Transcendentală vă puteți face o idee urmărind această postare.

Rezultate

Rezultatele au fost nesperat de bune. Multă liniște în clase, capacitate de concentrare sporită iar rata infracționalității a scăzut. Vă recomand călduros să îl vizionați și să vedeți ce posibilități oferă Meditația Transcendentală în școli. Filmarea este subtitrată în limba română.

Despre Meditația Transcendentală