Meditând cu OM

audio, sixties

MAHARISHI: … „OM, OM, OM” – acest sunet OM nu este acel HUM. Acel HUM este ceva continuu funcționând sub suprafața tuturor formelor și fenomenelor. Iar acest „OM, OM, OM” este ceva fluctuant. Întrebarea este ca „De ce arde focul?”. Pentru că este în natura sa (râsete).

Întrebare: (neinteligibil)

MAHARISHI: Acel HUM este de asemenea numit OM și este numit OM în limbaj upanishadic.

Întrebare: (neinteligibil)

MAHARISHI: Expresia exterioară al celui mai interior HUM, care sălășluiește la nivelul cel mai profund al fiecărei vieți – cel mai exterior. Acest „OM, OM, OM” se spune că este 25% OM. Iar acel HUM se spune că este chatush pada OM. Chatush pada înseamnă, ca o măsuță cu patru picioare, toate patru picioarele sunt acolo – purna, plin, OM plin – chatush pada purna OM (Chatur = patru, Pada = un picior).

Principiul care îi face pe oameni să cânte OM – sunt multe motive, și printre multe motive este cel că dacă tragi de un picior al măsuței, toate celelalte trei vin și ele (râsete). OM plin 100% va veni cu totul chiar dacă poți prinde doar 25%. Dar ceea ce este important aici este, tragem acel 25% și când este tras către acel HUM, atunci este 100%.

Ceva care merge la infinit

Acum, vă puteți imagina un lucru. Ceva care merge la infinit, etern, ceva care este HUMMMMMM, funcționează etern, acest impuls etern este fundamentul vieții. Dă viață, creează, menține. Toată acea creație și menținere aparține acestui impuls fundamental. Pe baza acestuia totul este creat, totul este menținut și totul este dizolvat. Pentru că evoluția necesită disoluția stării create și creația celei noi. Deci, creație și evoluție și disoluție, toate aceste trei lucruri care formează baza creației, sunt bazate pe acel HUM.

Dacă este întrerupt

Acum, dacă acesta este întrerupt atunci va fi distructiv pentru viață. Dacă HUM este constructiv, atunci spargerea în bucățele va fi distructivă pentru viață. Și această distructivitate pentru viață – se potrivește modului de viață al pustnicului. Pentru că un pustnic nu dorește să meargă calea succesului în viață.

Este ca și cum cere să fie ținut la distanță de orice realizare, la distanță de dorință, la distanță de orice. Și de aceea repetarea acestui OM, OM, OM, care este reprezentarea întreruperii fluxului continuu al eternului HUM – această repetare a lui OM, OM, OM se potrivește stilului de viață al pustnicului. Îi aduce eșec în activitățile materiale – aspirații și toate dorințele acelea – el nu reușește. Și de acea el se duce pe calea minimizării dorinței și a uciderii egoului și toate aceste lucruri care sunt contrarii succesului în viață în lume.

Aceasta se întâmplă pentru că acea continuitate a acelui impuls sau a acelui sunet se întrerupe când spunem OM, OM, OM … chiar așa. Scripturile cer sanyasis (pustnici – n.t.) să repete acel OM, OM, OM de doisprezece mii de ori pe zi. Iar aceasta îi menține pe calea pustnicului – doisprezece mii de ori. Și oricine nu o face de doisprezece mii de ori, atunci este implicat în activități lumești ici și colo.

Oricine care o repetă de doisprezece mii de ori pe zi, pur și simplu nu vrea să vadă pe nimeni și nu vrea să vorbească cu nimeni și nu vrea să aibă de a face nimic cu lumea. Acesta este efectul. Întregul sistem este pus la punct pentru acest fel de viață, fel de viață.

Un mod complet diferit de a trăi

Pustnicul este un mod complet diferit de a trăi. De aici sincronizarea acelui sunet și a acelui sunet și a celuilalt sunet … detaliile sunt necesare pentru ca cineva să reușească în întreprinderile sale, în ceea ce-i place, în ceea ce îi displace. Iar a lui este diferită de asta – 15 teme diferite.

Pustnicul, chiar și când sunt diferențe în caracteristici, are un singur scop, acela de a nu reușii (râsete).

Cum învăț Meditația Transcendentală

Pentru a afla cum putem învăța Meditația Transcendentală click aici. Pentru următorul curs click aici.