Mai întâi merită și apoi dorește
Kumbha Mela, India; 1966
MAHARISHI: Nu trebuie să folosim Natura Atotputernică, este acolo pentru utilizare spontană. Vedeți spontaneitatea ajutorului din natură? Nu trebuie să cerem sau să facem nimic pentru a obține sprijinul naturii. Doar o aspirație și aceasta este aspirația naturii Atotputernice și se realizează rapid.
Mai întâi merită și apoi dorește
Se spune „Mai întâi merită și apoi dorește”. Odată ce merităm și merităm folosind pe deplin toate aspectele vieții noastre – mental, fizic, spiritual, toate aspectele vieții – și odată ce începem să folosim pe deplin propria noastră existență individuală, există acea putere nelimitată a naturii care să ne sprijine.
„Dumnezeu îi ajută pe cei care se ajută pe ei înșiși”. A vă ajuta pe voi înșivă înseamnă că aduceți tot ceea ce aveți în interior, și dacă sunteți în stare să aduceți ceea ce sunteți pe deplin, atunci puterea naturii este acolo pentru a vă susține. „Dumnezeu îi ajută pe cei care se ajută pe ei înșiși”.
Trebuie doar să fim sinceri cu noi înșine
Abia atunci suntem sinceri cu noi înșine. Nu trebuie să fii sincer cu Mama Natură. Trebuie doar să fim sinceri cu noi înșine și să fim sinceri cu noi înșine înseamnă că, atunci când vorbim, vorbirea ar trebui să aibă sprijinul deplin al Sinelui, atunci suntem sinceri cu noi înșine. În caz contrar, am restricționat Sinele, am ținut Sinele în afara vorbirii și atunci vorbirea va fi slabă. Atunci nu suntem sinceri vorbirii noastre. Vorbim fără bază.
Dacă acțiunea noastră, domeniul de acțiune, nu este susținută de Sine, atunci am pus deoparte, păstrat în rezervă, o parte prețioasă a vieții noastre și nu o expunem exteriorului grosier. Aceasta înseamnă că întregul câmp exterior de acțiune este lipsit de bază. Asta înseamnă că nu suntem sinceri acțiunii, deoarece nu oferim chiar baza acțiunii. Deci, nu suntem sinceri în timp ce acționăm.
Astfel, dacă suntem sinceri cu noi înșine înseamnă, toate componentele diferite ale vieții noastre sunt în bună armonie și sunt potrivite bine pentru fiecare aspirație a noastră, pentru fiecare acțiune a noastră. Atunci suntem sinceri cu noi înșine și în această stare întreaga forță a Atotputernicei Naturi este la îndemână pentru a fi folosită spontan.
Nu trebuie să facem nimic
Frumusețea este că nu trebuie să facem nimic pentru a o folosi, nu, trebuie doar să stăm în picioare (râde). Picioarele vieții sunt Sinele. Deci, când viața noastră stă în picioare, înseamnă că se bazează pe Sine, atunci suntem susținuți din toate părțile. Dacă [viața] nu poate sta în picioare, trebuie să fim în permanență dependenți de ceilalți.
Pentru a câștiga sprijinul Atotputernicei Naturi, fiecare aspirație trebuie să fie susținută de toate aspectele existenței noastre. Dacă nu obținem sprijinul diferitelor aspecte ale propriei noastre vieți individuale, cum merităm suportul Naturii Atotputernice?
Chiar dacă cineva are așteptări, așteptările vor fi zadarnice, ele nu se împlinesc niciodată. Vezi, omul de afaceri care nu își pune toată averea la bătaie, cum poate obține profitul maxim? Un milionar, dacă merge la bancă pentru zece mii de rupii – zece mii, [nu este nimic], ai milioane. Ești milionar și îți bui la bătaie milionul atunci îți putem oferi încă un milion sau două milioane. Dar dacă îți păstrezi milionul, cerând câteva mii, cine îți va da?
Nu, odată ce cineva este pe deplin implicat, atâta timp cât cineva s-a păstrat în sine – ar trebui să scoată rezerva, dacă dorește tot mai mult efect. Dacă cineva este epuizat, [a] scos pe deplin tot Sinele care sprijină gândirea și acțiunea, și nu mai rămâne nimic [în interior], sfera vieții individuale care ar putea fi adusă mai mult în câmpul de acțiune [este complet folosită] , atunci forța Naturii Atotputernice este acolo pentru a susține.
Dacă cineva nu s-a implicat complet, atunci dacă vrea mai mult sprijin, bine, aduce din Sinele său. Dacă cineva nu este capabil să scoată din Sine rezerva proprie, atunci este incapabil să folosească orice i se oferă.
Care este dovada că, dacă Natura Atotputernică începe să-i susțină [acțiunile], el va putea să o folosească? Incompetența de a folosi propriile rezerve, dovedește Naturii Atotputernice că nu mai merită să ne acorde [sprijin].
O investiție cât mai mare nu înseamnă neapărat că și profitul este mai mare
Întrebare: O investiție cât mai mare nu înseamnă neapărat că și profitul este mai mare.
MAHARISHI: Cel puțin este o stabilitate mai mare în afaceri și asta este tot ce este necesar, iar profitul va fi acolo proporțional cu investiția.
Profitul este întotdeauna proporțional cu investiția. Mai puțină investiție, mai puțin profit, mai multă investiție, mai mult profit, iar băncile sunt foarte dispuse să plătească unui om de afaceri înfloritor (râde). [Sprijinul] nelimitat al băncii este deschis celor care prosperă.
Comenteaza