Maharishi Mahesh Yogi

Maharishi Mahesh Yogi este numele celui care a adus Meditația Transcendentală în occident acum mai bine de 60 de ani. Toată lumea îi spunea simplu: Maharishi. Unde în sanskrită Maha înseamnă „mare”, iar Rishi înseamnă „cel care vede adevărul” – în engleză sună mai bine traducerea „Great Seer”.

A insistat ca efectele acestei tehnici mentale atât de simplă și naturală să fie studiate prin mijloacele științei moderne. A dorit ca această practică mentală descrisă în scripturi vechi de mii de ani să fie demistificată și procesul și beneficiile practicii să fie validate obiectiv.

Pe de altă parte a fost cineva aflat pe nivelul de conștiință cel mai dezvoltat pe care poate fi o ființă omenească. De aceea, cei care au putut să îi adreseze întrebări au făcut-o abordând subiecte dintre cele mai variate; de la viața de zi cu zi la Dumnezeu și la relația omului cu Divinitatea. Impactul pe care îl are această tehnică de meditație ar trebui înțeles și prin prisma faptului că un călugăr ieșit din Himalaia cu doar o pânză pe el a construit o mișcare internațională care ține cursuri pe toate continentele.

Articole pe blog

În zona de blog a acestui site am încercat să adaug această dimensiune culturală și filosofică a fenomenului Maharishi. Am publicat traduceri ale transcrierilor unor speechuri ținute de către Maharishi – speechuri prin care răspundea unei întregi varietăți de întrebări. Dacă veți avea răbdarea și curiozitatea să le răsfoiți și să le citiți veți descoperi cu câtă răbdare și claritate răspundea indiferent de subiectul abordat.

Vă invit călduros să o faceți. Nu doresc să supăr credințele nimănui, dar după cum văd eu lucrurile Maharishi a avut un punct de vedere unic și o pătrundere completă asupra realității Existenței ca întreg. Pe de altă parte experiența îmi spune că tocmai aceia față de care arăți toleranță și înțelegere pentru credințele lor în ce privește structura realității este foarte posibil să nu facă la fel în ce te privește.

Toate aceste transcripturi le puteți găsi însumate sub categoria specifică sub care au fost publicate: https://www.andyneagu.ro/categorii/maharishi/. Pe măsură ce le procesez și găsesc lucruri care cred eu că sunt de interes am să continui să le public.

  • Rolul Maeștrilor

Rolul Maeștrilor

octombrie 17th, 2019|

Rolul Maeștrilor Rishikesh, 1967 MAHARISHI: „Situația este că este necesară o minte superioară sau de un învățător pentru a da un impuls ascendent. Altfel, Natura a oferit deja o scară: pas cu pas, [...]

  • Clarviziunea

Clarviziunea

octombrie 10th, 2019|

Clarviziunea Kumbha Mela, 1966 (audio 2/9) Întrebare: Unde plasezi visul profetic sau clarviziunea? MAHARISHI: Clarviziunea este în stare de veghe. Nu o situăm în starea de vis, este în starea de veghe - [...]

  • Cele cinci Tattvas și Pancha Devatas

Cele cinci Tattvas și Pancha Devatas

septembrie 23rd, 2019|

Cele cinci Tattvas și Pancha Devatas Bad Mergentheim, Germany; 1964 MAHARISHI: În ceea ce privește creația relativă, este un compus format din cinci tattvas, cinci elemente[1]. Tot ceea ce există, există în virtutea [...]

  • Maharishi Mahesh Yogi

Maharishi Mahesh Yogi

septembrie 18th, 2019|

Maharishi Mahesh Yogi Maharishi Mahesh Yogi este numele celui care a adus Meditația Transcendentală în occident acum mai bine de 60 de ani. Toată lumea îi spunea simplu: Maharishi. Unde în sanskrită Maha [...]

Despre Meditația Transcendentală