Maharishi Mahesh Yogi

Maharishi Mahesh Yogi este numele celui care a adus Meditația Transcendentală în occident acum mai bine de 60 de ani. Toată lumea îi spunea simplu: Maharishi. Unde în sanskrită Maha înseamnă „mare”, iar Rishi înseamnă „cel care vede adevărul” – în engleză sună mai bine traducerea „Great Seer”.

A insistat ca efectele acestei tehnici mentale atât de simplă și naturală să fie studiate prin mijloacele științei moderne. A dorit ca această practică mentală descrisă în scripturi vechi de mii de ani să fie demistificată și procesul și beneficiile practicii să fie validate obiectiv.

Pe de altă parte a fost cineva aflat pe nivelul de conștiință cel mai dezvoltat pe care poate fi o ființă omenească. De aceea, cei care au putut să îi adreseze întrebări au făcut-o abordând subiecte dintre cele mai variate; de la viața de zi cu zi la Dumnezeu și la relația omului cu Divinitatea. Impactul pe care îl are această tehnică de meditație ar trebui înțeles și prin prisma faptului că un călugăr ieșit din Himalaia cu doar o pânză pe el a construit o mișcare internațională care ține cursuri pe toate continentele.

Articole pe blog

În zona de blog a acestui site am încercat să adaug această dimensiune culturală și filosofică a fenomenului Maharishi. Am publicat traduceri ale transcrierilor unor speechuri ținute de către Maharishi – speechuri prin care răspundea unei întregi varietăți de întrebări. Dacă veți avea răbdarea și curiozitatea să le răsfoiți și să le citiți veți descoperi cu câtă răbdare și claritate răspundea indiferent de subiectul abordat.

Vă invit călduros să o faceți. Nu doresc să supăr credințele nimănui, dar după cum văd eu lucrurile Maharishi a avut un punct de vedere unic și o pătrundere completă asupra realității Existenței ca întreg. Pe de altă parte experiența îmi spune că tocmai aceia față de care arăți toleranță și înțelegere pentru credințele lor în ce privește structura realității este foarte posibil să nu facă la fel în ce te privește.

Toate aceste transcripturi le puteți găsi însumate sub categoria specifică sub care au fost publicate: https://www.andyneagu.ro/categorii/maharishi/. Pe măsură ce le procesez și găsesc lucruri care cred eu că sunt de interes am să continui să le public.

  • Credință și Acțiune

Credință și Acțiune

februarie 2nd, 2020|

Credință și Acțiune Lake Louise, Canada; 1968 MAHARISHI: Este bine să aveți ceva credință (râsete). Credința crește cu discursuri, din nou, meditație și acțiune. Credința crește și atunci când începem să fim mai [...]

  • Maharishi despre OM și HUM

Maharishi despre OM și HUM

ianuarie 23rd, 2020|

Maharishi despre OM și HUM Squaw Valley, Nevada, SUA; 1968 Întrebare: În „HUM” se transformă mantra OM înainte de transcendere? MAHARISHI: Este acest OM. Ieri am descris acel lucru, discutând întrebarea despre cele [...]

Despre Meditația Transcendentală

  • Ce învăț
  • Cum învăț