Maharishi despre OM și HUM

Squaw Valley, Nevada, SUA; 1968

Întrebare: În „HUM” se transformă mantra OM înainte de transcendere?

MAHARISHI: Este acest OM. Ieri am descris acel lucru, discutând întrebarea despre cele trei gunas sau așa ceva. Un pic de HUM care se află la cel mai fin strat, undeva aici, cel mai aproape de a transcende. Poate că această linie este acel HUM.

Acest HUM este la baza întregii creații relative. Când absolutul începe să se manifeste, atunci acesta este punctul de pornire al creației manifestate, relative. Prin urmare, acest HUM este baza întregii creații.

Atâta timp cât creația va continua, HUM este cel care va susține toate nivelurile existenței, toate straturile creației, de la subtil la grosier și la cel mai grosier.

Și, prin urmare, acest HUM susține foarte mult viața, deoarece de aici totul este creat. Ce este acest HUM? Doar „HUMMMMMM”. Loviți un clopoțel și îl auziți pe HUM. Până când dispare, înainte de a dispărea, atât de slab, poate mult mai slab decât urechile pot auzi, foarte slab, dar continuu continuând, veșnic continuând. Pentru că la acest capăt al acelui fir fin al lui HUM este eternitatea. La această margine a acestui fir fin al lui HUM este relativitatea. Toată relativitatea izvorăște de acolo și se creează tot felul de lucruri și se creează întreaga creație mare.

La această margine a acestui HUM este relativitatea, la această margine a lui HUM este eternitatea. Prin urmare, HUM trebuie să continue atât timp cât relativitatea va continua, continuând și continuând perioade de timp extrem de lungi în creație.

Asta se numește OM. Nu este OM, OM, OM. Acest OM, OM. OM nu este acest HUM. Acest HUM se numește OM care susține viața. Câ