Kundalini

Acum, despre Kundalini, chakre și alte minuni puteți găsi peste tot pe Internet. Când cineva vine să învețe Meditația Transcendentală este motivat de două lucruri, fie primul, fie celălalt fie chiar amândouă. Primul sunt beneficiile. Celălalt este dorința de mai mult, dezvoltare spirituală sau de orice fel. Noi spunem că ambele categori primesc.

Desigur, de la cei din a doua categorie nu lipsesc întrebările despre kundalini, chakre, povești etc. Eu nu am văzut chakre, nici kundalini nu am văzut. Cei care vor ei mai mult încep să își imagineze lucruri. Dacă mă doare stomacul pentru că am mâncat ceva greșit sigur este o chakră în dezechilibru.

Știința modernă nu a validat astfel de afirmații. Pe de altă parte știința se dezvoltă împreună cu oamenii. Acum câteva sute de ani dacă vorbeam despre unde electromagnetice probabil aș fi avut parte de un sfârșit dureros. Oamenii tind să reacționeze violent la ce le zdruncină viziunea asupra lumii. Totuși, undele electromagnetice existau și acum câteva sute de ani, doar că nimeni nu le băga în seamă. Nu le poți vedea cu ochiul liber, îți trebuie echipamentul necesar și înțelegerea potrivită pentru a construi echipamentul. Deci și știința are limitele ei.

Deci, cam unde este adevărul? Ceva ceva o fi acolo dacă atâtea scrieri vechi vorbesc despre așa ceva. Totuși, majoritatea celor care vorbesc despre acest subiect ori își imaginează ori se mint și pe ei și pe ceilalți.

Mă gândesc că soluția ar trebui să vină de la un expert. La fel ca atunci când vrei să intri într-un domeniu necunoscut și vrei să afli ceva te duci la un specialist. În cazul acesta specialistul este un Maestru. Acum ceva vreme Maharishi a fost întrebat despre Kundalini. Să auzim ce a răspuns.

Despre Meditația Transcendentală