Întrebări și Răspunsuri despre Conștiință Cosmică

Bad Mergentheim, Germany; 1964

Întrebare: Poate cineva, odată ce a atins Conștiință Cosmică, să piardă această conștiință din nou?

MAHARISHI: Nu, am să explic mai târziu, dar răspunsul este “nu”.

Întrebare: Dacă cineva în Conștiință Cosmică creează karma, atunci karma trebuie că este ceva ce se duce de asemenea în viitor?

MAHARISHI: Cineva a depozitat ceva în bancă și dacă moare, nu este găsit, acea proprietate este moștenită de către urmaș, la fel când nu este găsit. Deci, oricine moștenește, succesorul său moștenește acea proprietate. La fel karma [acțiune] pe care cineva în Conștiință Cosmică o face, orice influență este produsă, acea influență este împărțită de către toți ceilalți, dar nu de către el. Toată lumea din univers moștenește asta, împarte acea karma. El rămâne neimplicat.

Întrebare: Dar pare evident că și cei care meditează de ceva timp suferă?

Mai puțin ca înainte

MAHARISHI: Ar trebui să sufere mai puțin ca înainte. Când pornim către lumină, ajungem într-o lumină mai bună. Poate nu suntem în lumină complet, dar suntem mai bine ca înainte.

Întrebare: Ne poți spune ceva mai mult despre acea stare, dacă cineva moare în Conștiință Divină?

MAHARISHI: Nimeni nu moare în Conștiință Divină, nimeni nu moare în Conștiință Cosmică. Moartea nu-i atinge. Conștiință Divină și Conștiință Cosmică sunt stări ale vieții eterne. Moartea nu-i atinge.

Întrebare: Este nevoie de Grația Divină pentru a obține Conștiință Divină sau este suficient să folosești tehnica pentru a trece din Conștiință Cosmică la Conștiință Divină?

MAHARISHI: Tehnica este prin Grația Divină.

Cum este?

Întrebare: Este o viață eternă cu un singur corp tot timpul, sau este o viață eternă cu corpuri care se schimbă?

MAHARISHI: Fără corpuri care se schimbă, cu siguranță. Luați-o așa cum o spun. Viață eternă poate fi în acest corp și viață eternă va fi viață Cosmică fără corp unde individualitatea nu poate fi găsită. Altfel, ar putea fi ca și cum procesul îmbătrânirii este oprit, și cineva poate continua etern cu acest corp. Aceasta este de asemenea posibil. Ambele posibilități există. Este pe înțeles?

Întrebare: Este după voința acelui om să continue cu corpul?

MAHARISHI: Nu doar voința sa. Dar ceva mai mult decât voința poate păstra corpul. Ceva mai mult ar fi acea tehnică care va opri procesul schimbării în nivelul fizic.

Întrebare: A fost o întrebare cum că Conștiința Cosmică poate fi rezultatul evoluției sau poate fi o stare naturală și ai spus că pot fi amândouă situațiile. Acum, în care caz poate fi una și în care caz poate fi cealaltă?

Practică regulată

MAHARISHI: Prin practica regulată a meditației și luând-o ușor prin viață, în acest corp, putem să realizăm Conștiință Cosmică; și prin a nu medita sau a medita din când în când și după având un alt corp și după din nou având alt corp, vom ajunge la acel nivel de evoluție după multe vieți. Prin a medita regulat, putem obține asta acum, aici.

Nu, niciun om în Conștiință Cosmică nu se va naște. Prin naștere nimeni nu va fi în Conștiință Cosmică. Să fi în Conștiință Cosmică la naștere, ar trebui să fi fost în Conștiință Cosmică atunci când a murit. Dacă este în Conștiință Cosmică în momentul morții, atunci nu se mai naște. De aceea niciun om nu poate să se nască în Conștiință Cosmică. Poate fi la 99% și să mai aibă 1% de împlinit în această viață în care s-a născut.

Cum învăț Meditația Transcendentală

Pentru a afla cum putem învăța Meditația Transcendentală click aici. Pentru următorul curs click aici.