Începutul și Disoluția Creației

Bad Mergentheim, Germania; 1964

MAHARISHI: Ca noi toți, animalele și păsările și insectele și toate celelalte viețuitoare – când vine noaptea, dorm. În zori se trezesc toate pentru că au dormit. Dimineața următoare totul se trezește ca înainte. Iar noaptea din nou se duc să doarmă.

Deci, în momentul disoluției întregul domeniu al creaturilor, toate ființele, nu contează care – om, îngeri, animale, insecte și toate diferitele sfere ale vieții intră în starea de existență nemanifestată, și cum se duc dincolo de activitate, activitatea încetează.

Totul revine la starea anterioară

În momentul creației totul revine la starea anterioară – așa cum mergem să dormim și după ne trezim pentru că am dormit. Astfel sunt și creația și disoluția care continuă etern.

Întrebare: Unde este începutul?

MAHARISHI: Prima rază a Soarelui este începutul zilei, prima rază a Soarelui. La fel, acel sunet, cea mai subtilă stare a sunetului este începutul creației.

Ce a fost ieri?

Întrebare: Deci, ce a fost ieri?

MAHARISHI: Ieri a fost de asemenea zi, și între ieri și azi a fost noaptea. Între două zile a fost noaptea. Disoluția este perioada dintre două creații – trecut, creația anterioară și cea prezentă.

Întrebare: Ce a fost înainte de acel început?

MAHARISHI: Înainte de acel început a fost liniște. Înainte să se crape de ziuă este noapte și înainte de noapte a fost zi și acea zi a avut propriul început. Fiecare zi are propriul început, fiecare noapte are propriul început.

Când creația începe, o numim creație. Când disoluția începe, o numim disoluție sau noapte. Ciclul vieții în starea activă și în starea pasivă. Mergem la somn, ne trezim și suntem treji. În acest fel creația și disoluția continuă. Una o urmează pe cealaltă și acest ciclu al creației și al disoluției este etern, tot continuă.

Întrebare: Dar asta ar însemna că nu este nicio dezvoltare, este doar repetiție?

Doar repetiție?

MAHARISHI: Repetiție prin toate fazele dezvoltării. Vedeți, când ne trezim, suntem treji pe timpul zilei. Nu doar suntem treji, facem tot felul de lucruri. Nu doar că suntem treji și suntem adormiți și suntem treji și suntem adormiți. Nu, când suntem treji facem tot felul de lucruri și atunci poate fi dezvoltare și procesul contrar, ambele pot exista.

Cum învăț Meditația Transcendentală

Pentru a afla cum putem învăța Meditația Transcendentală click aici. Pentru următorul curs click aici.