Fericirea nu există în obiecte exterioare

Fericirea nu există în obiecte exterioare. Depozitul fericirii este în interiorul tău. În acest text Guru Dev ne spune direcția fericirii. El este cel care a fost Maestrul lui Maharishi, și pe toată durata vieții sale a fost un exponent perfect al vieții unui pustnic, al unui retras din viață. Abia spre sfârșitul vieții a acceptat poziția de Shankaracharia din Jyotir Math.

Este interesant pentru noi, cei din lume să urmărim un punct de vedere atât de diferit de modul nostru de viață. Cu toate acestea nu putem să nu remarcăm intelectual validitatea sa în ce privește direcția fericirii, iar cei care practică deja Meditația Transcendentală o pot verifica empiric la nivel de experiență personală. Pentru a afla cum se poate învăța Meditația Transcendentală click aici.

Fericirea nu există în obiecte exterioare. Depozitul fericirii este în interiorul tău.

Niciodată să nu fiți neputincioși în fața nimănui pentru că fericirea nu este niciodată obținută din oricare dintre obiectele exterioare care există în această lume. De fapt depozitul fericirii este în interiorul nostru. Orice există în afară în această lume sunt doar instrumentele suferinței.

Cei care încearcă să găsească fericire în obiecte exterioare vor experimenta și vor înțelege mai târziu că au fost complet păcăliți! Din apa-miraj nimeni nu va fi capabil să obțină apă. Este cam așa – de la distanță se vede apă și ei oricum vor alerga după ea să o obțină. Aceeași situație va fi întâlnită de către cei care vor să aibă experiența simțământului de fericire în acumularea de obiecte lumești cum ar fi bani, fii etc. Astfel le va pica în mâini și vor apuca doar îngrijorare și suferință.

Dacă vreți experiența fericirii și a păcii nu o căutați în afară ci căutați-o în interiorul vostru. Sinele-Suprem, controlorul interior a tot este singura formă de fericire, extaz iar rezidența Sa permanentă este în inimile voastre. De aceea căutați-L în interiorul vostru și ÎL veți găsi foarte repede.

Upadesamritam sau '108 discursuri ale lui Guru Dev', capitolul 34