Este Mama Natură Dumnezeu?

Kumbha Mela, India; 1966

Întrebare: Este Mama Natură Dumnezeu?

MAHARISHI: Dumnezeu, Atotputernicul, pe cât este de Atotputernic. O formidabilă cantitate de creație, atât de multe Lumi și toate acele sisteme solare și tot restul, și totul funcționează foarte lin și într-un mod armonios, într-un mod automat.

Este un computer mare care funcționează în spate (râsete). Formidabil. Atunci spunem Inteligență Atotputernică. Nu putem să spunem mai puțin decât Atotputernică. Este capabil de orice.

Există un sistem în creație. Copacul de mango va da doar fructe de mango. Guavele vor da doar guave. Nu există niciun accident în creație. Întreaga guvernare este atât de perfectă. Atotputernic. De aceea încercarea noastră de ne asocia cu Natura Atotputernică.

Vedeți, atât de mulți oameni pot să păcălească guvernarea oamenilor. Se pot strecura aici sau dincolo și să facă ceva împotriva legii și nu sunt prinși și așa mai departe, dar nimeni nu poate scăpa de guvernarea Atotputernicului. Trebuie să fie pedepsiți, într-un fel sau în altul.

Acesta este motivul pentru care toate religiile au aceste fă și nu fă în religie, ‘fă așa’ și ‘nu fă așa’. Accentul este pe puritatea în viață, în toate religiile. Este doar “fă așa” pentru a avea viața în conformitate cu natura, automat.

Facem bine altora, ne ajutăm aproapele, facem bine altora iar binele se va reflecta spontan. Nu trebuie să facem ceva. Facem ceva rău și după simțim: “aha, s-a răzbunat pentru aceea”, dar pe de altă parte răzbunarea va fi îndeplinită de natură. Nu știm, dar ceva se întâmplă de la natură.

Cum învăț Meditația Transcendentală

Pentru a afla cum putem învăța Meditația Transcendentală click aici.