Este departamentul Atotputernicului

Raja Steven Rubin îl citează pe Maharishi, Vlodrop 12.01.2009

Întrebare: Guru Dev trebuie că era complet iluminat. Deci după ce a părăsit corpul nimic nu rămâne în relativ – doar absolut. Deci cum invocăm și cui? Și dacă nu este nimeni care să fie invocat la ce bun atunci?

MAHARISHI: O întrebare similară i-am pus lui Guru Dev odată. Ce se întâmpla? În mod natural oamenii veneau în ashram să își arate respectul față de Guru Dev, o dată sau de două ori pe an, în funcție de cum le era la îndemână. Iar când veneau, povesteau tot felul de întâmplări: copilul a fost bolnav, au avut un proces, tot felul de dificultăți. Și atunci, gândindu-se la Guru Dev, acel lucru dispărea.

Tot auzind toate acestea după o vreme, într-o noapte l-am întrebat pe Guru Dev: “Ce este asta? Acești oameni nici nu îi scriu lui Guru Dev. Guru Dev nu știe că ei se află în dificultate la suprafața vieții. Și atunci, cum de spun că au avut o viziune, sau unele gânduri despre Guru Dev și din acel moment totul a devenit ușor? Dacă ar scrie o scrisoare și Guru Dev a aflat despre dificultate și atunci ei au scăpat de dificultățile lor, aș înțelege. Dar ei nu scriu scrisori, ei doar au această devoțiune față de Guru Dev, și se gândesc un pic la Guru Dev.”

Iar răspunsul lui Guru Dev a fost: „Este departamentul Atotputernicului, el se ocupă de asta.”

Este departamentul Atotputernicului

Mi-a luat aproape doi ani să înțeleg – pentru că îmi amintesc perioada – ce se înțelege din „Este departamentul Atotputernicului”.

Înțelegerea mea a fost asta: Avem o fotografie a lui Guru Dev ca atunci când facem Puja. Acea formă, acea fotografie, acea imagine este reprezentarea fizică a formei pe care a avut-o o minte care a fost complet iluminată și omniprezentă.

Deci, odată ce vedem forma, ochii noștri se asociază cu forma în mod natural, pentru că fizicul și mentalul merg în paralel. Și odată ce forma este vizibilă pentru noi, în conștiința noastră, atunci în mod natural mintea noastră se acordează cu mintea care a ocupat acea formă cândva. Forma a fost ocupată de o minte, acea minte este o realitate eternă. Barierele timpului nu sunt bariere pentru ea – continuu. Corpul nu mai este, dar forma este acolo. Și odată ce ne acordăm ochii, percepția, viziunea și înțelegerea la asta – pentru că a fost purtat de către o minte care a fost iluminată – în mod natural mintea noastră se acordează.

Și pentru că acea minte a fost, este și va fi pentru totdeauna omniprezentă, imediat mintea noastră se acordează cu omniprezentul. Și imediat ajutorul vine unde suntem. Ajutorul vine din existența absolută, care este natura propriei noastre minți.

Dar acea imagine, acea imagine devine un mediu concret și pozitiv pentru a avea acele mecanisme funcționând în mintea noastră. Deci ajutorul vine din propria noastră ființă pentru că vine prin acea formă datorită devoțiunii noastre către ea. Aceasta înseamnă că “departamentul Atotputernicului are grijă de asta”.

Nu este individul

Nu este individul – este departamentul. Și este doar într-un sens, nu în ambele sensuri. Ajutorul nu este dat, este primit. Este primit prin abilitatea noastră de a ne acorda cu aceasta.

Iar această abilitate se dezvoltă prin devoțiune, abandon și prin a servi. Aceste trei lucruri – în mod automat cineva este ridicat la acel nivel. Iar ajutorul nu vine din afară, vine direct de unde suntem, din propria noastră ființă.

Iar ce care nu sunt conștienți de propria ființă au acest mecanism care să îi ajute. Și aceasta este adevărat pentru toți sfinții din toate timpurile peste tot în lume.

Cum învăț Meditația Transcendentală

Pentru a afla cum putem învăța Meditația Transcendentală click aici. Pentru următorul curs click aici.