Despre „Zbor yogin”

Acesta este articolul promis în postarea precedentă. Pentru a înțelege contextul mai întâi citiți-l pe acela. Acum vom vorbi despre Programul MT-Siddhi  creat de către Maharishi Mahesh Yogi, cel care a oferit Meditația Transcendentală lumii.

În primul rând acesta este un program pentru avansați. Trebuie să practici regulat de suficient timp, chiar ani și să existe semne clare de transcendere chiar și între meditații pentru a putea fi recomandat să îl faci. Fără transcenderea obținută prin practica regulată a Meditației Transcendentale acest curs este inutil. Mie îmi place să spun că dacă îl faci treci la semi-profesioniști. Trebuie să ai o anumită chemare în această direcție. Propria dezvoltare să te împingă în direcția lui mai mult, caz în care acest program este ceea ce îți trebuie.

Rik Veda

Există undeva în Rik Veda ceva foarte frumos apropo de ce am spus.

Richo akshare parame vyoman

Yasmin devâ adhi vishve nisheduh

Yastanna veda kimricha karishyati

Ya ittadvidusta ime samâsate

Rik Veda 1.164.39

Cu traducerea:

Richas, imnurile Vedei, rezidă în câmpul transcendental etern al conștiinței de sine

În care toate impulsurile divine locuiesc

Cel care a cărui conștiință nu este deschisă către acest câmp, ce pot face versurile pentru el?

Cel care îl știe este stabilit în plenitudinea vieții

MT-Siddhi

Pe scurt, Maharishi a ales unele sutre din Yoga Sutra a lui Maharishi Patanjali și te învață cum să le folosești la nivelul cel mai rafinat al realității relative. Tot ce facem la acel nivel se întâmplă în mod real. Este practic un exercițiu de a exercita voință la nivelul cel mai fin al realității. Prin această practică eficiența acțiunilor noastre în viața de zi cu zi crește într-o manieră incredibilă. Cumva învățăm cum să acționăm de acolo în mod spontan în tot ce facem.

Zbor Yogin

Cea mai interesantă și eficace sutră este așa numita ‘sutră de zbor’. Pentru a vă clarifica lucrurile nu este vorba despre levitație. Nu am văzut pe nimeni levitând și cred eu că va dura ceva până se va întâmpla aceasta. Este ceva legat de cât stres este acumulat în conștiința colectivă.

Totuși, te aruncă de nu te vezi. Poate și pentru simplul motiv că fiind un exercițiu, nu iese perfect. Ba te duci în zona grosieră și pierzi eficiența, ba transcenzi și ai încheiat cu orice acțiune. În absolut este doar liniște infinită. Sursa a orice, dar în starea inițială, de liniște eternă. Doar că în acel scurt moment în care nimerești, atunci lucruri interesante se întâmplă. Faptul că sari de colo colo doar la impulsul unui gând interior este nimic comparat cu beneficiile la nivel mental și fiziologic care se întâmplă. Studiile arată că pe durata practicii acestei sutre coerența undelor cerebrale în creier este absolut fantastică, depășind cu mult și pe cea obținută practicând doar Meditația Transcendentală.

Istoric

Parcă prin Shiva Sutras sunt notate nivele de eficiență ale acestui zbor. Se spune că la început sări ca broasca. După începi să plutești ca o frunză. Iar când stăpânești complet poți să te duci unde dorești. Acum, repet, nu am văzut decât salturi, și, repet din nou, rezultatele la nivel fizic, mental și fiziologic sunt excepționale pentru cei care practică această tehnică.

Despre Meditația Transcendentală