Despre Tradiția Maeștrilor

Meditația Transcendentală vine dintr-o tradiție străveche. Ca în fiecare lucru străvechi există un element de tradiție, și anume o ceremonie numită PUJA (se citește PUGIA). Este o ceremonie minimală, de mulțumire către aceastră tradiție străveche de Maeștri complet iluminați care a făcut posibilă transmiterea acestei cunoașteri până în zilele noastre. Este ceva între instructor și Maeștri săi, cărora le mulțumește pentru faptul că are ocazia să dea mai departe această cunoaștere celui care a venit să învețe.

În alte tradiții

Astfel de lucruri se regăsesc în orice are un fundament străvechi, inclusiv în tradiția medicilor. Vă invit să citiți jurământul lui Hippocrate, pe care fiecare medic care a absolvit îl depune în mod simbolic. Acesta începe așa:

Jur pe Apollo medicul, pe Esculap, pe Higea și Panacea și pe toți zeii și zeițele, pe care îi iau ca martori, că voi îndeplini acest jurământ și poruncile lui, pe cât mă ajută forțele și rațiunea

În tradițiile Artelor Marțiale există obiceiul să te înclini, să saluți în maniera tradițională, când intri în sală, față de portretul întemeietorului stilului. Aceasta se întâmplă la toate stilurile cu rădăcini în istorie. O numim tradiție. O formă de respect pentru cei care îți permit să devii mai mult.

Fundamental

Meditația Transcendentală a fost „acuzată” de nenumărate ori că este o religie, iar argumentul adus a fost această ceremonie de mulțumire. Nu este o religie. Elimină stresul adânc înrădăcinat în manieră simplă și naturală. Ridică încet încet nivelul de conștiință al individului și al mediului din care face parte, prin experimentarea liniștii interioare – conștiința transcendentală. Prin aceasta constituie un fundament și un sprijin și pentru cei care își doresc cât mai multă Divinitate în viața lor. Degeaba spui: nu minți! Nu ucide! Nu fura! Dacă impulsurile negative strânse de individ sunt prea puternice, în loc să facă ce este bine, se găsesc tot felul de explicații cum că răul făcut este binele de fapt. Reinterpretarea și înțelegerea după cum convine este cuvântul de ordine.  Așa se ajunge la crime în numele lui Dumnezeu. La răutăți în numele Lui.

Spunea Maharishi: „Divinitatea este extrem de conștientă de ipocrizia oamenilor”. Fără un mijloc de a scăpa în mod real de aceste impulsuri negative, calea spre Divinitate este ca un drum plin de mărăcini pe care mergi desculț.

La sfârșitul acestui articol veți găsi PUJA cântată, pentru că de obicei este cântată. Veți vedea că nu este nimic ascuns acolo. Sunt amintiți Maeștri Vedici cei mai importanți, cei pe care îi puteți vedea în imaginea care însoțește acest articol.

Cum învăț Meditația Transcendentală

Pentru a afla cum putem învăța Meditația Transcendentală click aici. Pentru următorul curs click aici.