Despre Karma #2

Hochgurgl, Austria; 1962

MAHARISHI: Cine este cel care acționează? Cel care acționează este egoul, mintea. Chiar dacă simțurile execută acțiunea, simțurile nu sunt cel care acționează. Cel care acționează este cel care gândește în interior. Deci, cel care gândește, acel corp subtil, acel Jiva – esența nemuritoare a unei ființe vi. Dacă părăsește acest corp, se duce la celălalt corp, va fi capturat de către acțiune în celălalt corp. Corpul nu contează. Ceea ce contează este cel care face și ce a făcut.

Așa cum spuneam, vibrațiile (karmei) se întorc de la perete, de la Soare, de la milioane de mile. Sunt galaxii în Lume de unde luminii îi trebuie milioane de ani să ajungă pe pământ. Când vibrațiile ajung așa departe și se lovesc de aceasta, atunci va ricoșa și se va întoarce. Milioane de ani vor fi trecut deja. Deci, efectul karmei făcute acum nu este primit tot odată. Continuă să fie primit din timp în timp, pentru toată eternitatea. Efectul în apropierea celui care acționează este maxim, dar efectul este creat prin întregul univers. Oricare mic efect la distanțe mari, dar efectul este creat prin univers. Oricât de mic efectul și mare distanța, dar este creat și tot acest efect trebuie să se întoarcă.

Fiecare secundă în care producem ceva karma, punem deoparte fructul acelei karma pentru a fi născut pentru milioane de ani.

Gândurile sunt semințele karmei

Gândurile sunt semințele karmei, semințe foarte puternice. Sămânța în stadiul de sămânță este foarte puternică. Dacă ai gânduri să rănești un om, deja ai rănit întreaga creație, ai rănit-o în starea subtilă.

Viitorul după moarte depinde de ceea ce omul a făcut întreaga viață. Dar următoarea țintă, unde va fi născut, în principal depinde de dorința din momentul morții.

Întrebare: Este vreo diferență între karma negativă făcută intenționat și cea făcută neintenționat?

MAHARISHI: Cu intenție, pentru că atenția sa a fost acolo, atunci efectul va fi mult mai puternic, dar efectul va fi în aceeași linie.

Întrebare: Dacă ai un copil rău și trebuie să îl bați, este aceasta karma negativă?

MAHARISHI: Este karma copilului care aduce bătaia la ei și este karma părintelui pentru ca să îl facă să îi pară rău.

Dacă ai comis un păcat, în această cameră unde nu este nimeni, mă gândesc că nimeni nu a văzut, dar a fost expus întregului univers. Toată lumea din univers știe, și cumva aceasta ne va fi expediată înapoi de către toate agențiile universului, fie că știm fie că nu știm.

Nu poți opri evoluția

Nu poți opri evoluția. Dacă vei face un păcat în cameră, atunci creezi vibrații negative, iar vibrațiile negative înseamnă că oriunde se duc vor deteriora evoluția acelui loc.

Cineva vorbește rău de altcineva și plănuiește să îi facă rău, planuri foarte josnice, nimic la suprafață, deteriorează întreaga creație prin răutatea sa. Pentru că mecanismul gândului este doar vibrație. De aceea scripturile ne interzic să vorbim rău de ceilalți, sau să rănim pe cineva sau să facem rău, pentru că aparent vedem că îl rănim pe el, dar în cele din urmă, va trebui să fim răniți la rândul nostru de către propria acțiune de a răni pe altcineva.

Pentru a-l salva pe cel care acționează învățătura este să nu faci niciun rău nimănui. Nu fă niciun păcat, mergi în direcția virtuții, ajută-ți vecinul, în așa fel încât tu însuți să fi ajutat.

În India avem un proverb că dacă cineva vorbește rău de altcineva îi împărtășește păcatul; dacă spui că cineva este prost, atunci vibrația prostiei s-a împrăștiat în întreaga creație și acea prostie se va întoarce la tine din toate părțile pentru omul are un sistem nervos foarte evoluat. Această mare responsabilitate este asupra omului și nu asupra animalelor. Responsabilitatea faptelor bune și rele, păcat și virtute, aceasta este pentru om nu pentru animale. Omul este în poziția să înțeleagă cum funcționează karma, cum acțiunea sa influențează întreaga creație și cum el este influențat înapoi de aceeași acțiune.

Cum învăț Meditația Transcendentală

Pentru a afla cum putem învăța Meditația Transcendentală click aici. Pentru următorul curs click aici.