Despre înțelepciune

Când vorbesc despre înțelepciune vorbesc despre Maharishi, despre Tradiția Maeștrilor,  despre o cunoaștere atât de profundă încât poate schimba lumea. Tot ce trebuie este ceva înțelepciune și viața noastră va fi mai bună.

 „Capacitate superioară de înțelegere și de judecare a lucrurilor.” – definiția din DEX

În ultima perioadă mi-am dedicat o bună parte din timp unui proiect personal. Am dorit să public unele dintre speechurile reprezentative ale lui Maharishi, și pe cât posibil să le traduc în română.

Am făcut asta din două motive. Primul este acea ceva înțelepciune de care are nevoie toată lumea și pe care Maharishi o oferă din plin. Speechurile conțin întrebări și răspunsuri despre toate aspectele vieții la care Maharishi răspunde dintr-o perspectivă unică. Al doilea este nevoia de claritate, pentru că am auzit multe astfel de întrebări și am auzit și răspunsurile complet nesatisfăcătoare oferite de diferiți „înțelepți”.

Această inițiativă are ceva succes, dar nu atât cât cred eu că ar trebui. Comparat cu alte asemenea speechuri, asemănătoare ca formă dar lipsite de înțelepciunea conținutului, oferite de înțelepți la modă rezultatul audienței este nesemnificativ la nivel internațional, și practic inexistent în România.

Deci, un iluminat adevărat, un rishi ca cei din vechime iese din pădurile Himalaiei și începe să cutreiere lumea oferind acea cunoaștere care era accesibilă doar câtorva, iar lumea își vede de ale ei ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat în timp ce se plânge că are dificultăți pe care încearcă să le rezolve folosind aceleași metode ineficiente de secole.

Mie asta mi se pare lipsit de ceva înțelepciune.

Jai Guru Dev,
Andy

Despre Meditația Transcendentală