De ce predau Meditație Transcendentală

Am fost întrebat de curând, la o prezentare, care este motivația mea în a preda Meditația Transcendentală. Este business? Este vocație? Ce este? Așa am fost întrebat. Pentru mine a fost întotdeauna foarte evident încât niciodată nu m-am gândit să pun în cuvinte. După aceasta am stat să mă gândesc cum să formulez. Așa am găsit cuvintele lui Maharishi – fondatorul Meditației Transcendentale – care răspunde și pentru mine acestei întrebări. Vi le ofer să le citiți și voi.

Și da, de aceea predau Meditația Transcendentală.

MAHARISHI: „Este foarte important să avem un aer de meditație în jurul nostru. Dacă am creat un aer de meditație în jurul nostru, atunci în mod spontan, întregul aer va conduce viața noastră spre deplină plinătate în prezent și maximum de posibilități pentru viitor. Mediul meditației – foarte, foarte important. În caz contrar, dacă nu am creat un mediu de meditație, atunci din cauza influenței puternice a mediului viziunea noastră asupra vieții poate fi întunecată treptat în prezent și, de asemenea, în viitor.
Mediul are un efect foarte mare, deși individul este cel care creează mediul. Și, prin urmare, toți prietenii noștri, toate relațiile noastre, toți oamenii cu care ne întâlnim. Toți trebuie să mediteze. De dragul nostru, îi învățăm Meditația Transcendentală, deoarece nu dorim să întâlnim un chip plângând în relația noastră, sau la prietenul nostru sau în magazinul de unde mergem să cumpărăm lucruri, oamenii din piață. Oriunde vrem să fie chipuri zâmbitoare.
Așadar, este pentru a ne bucura de viață, pentru a salva de depresie viziunile depresive predăm Meditație Transcendentală. Vrem ca toți oamenii să mediteze. Predarea Meditației Transcendentale este pentru noi înșine. Doar pentru noi înșine predăm. Nu ne deranjează dacă celălalt beneficiază de asta. „

Cu mulțumiri lui Frank W. Lotz pentru textul original.

Despre Meditația Transcendentală