De ce nu funcționează Meditația Transcendentală

De ce nu funcționează Meditația Transcendentală este un articol pe care vreau demult să îl scriu. Pentru că funcționează, doar că nu așa cum se așteaptă majoritatea. Am să îți explic de ce.

În primul rând să lămuresc contextul. Dezastrul ecologic cu care se confruntă planeta este o glumă comparat cu dezastrul ecologic interior, din fiecare din noi și inevitabil din zona conștiinței noastre colective. Undeva acolo în interior, dincolo de o anumită „adâncime” suntem deja într-o zonă comună. Suntem precum coralii în ocean. Niciunul nu este cu adevărat  separat de celălalt. Ce s-a strâns acolo ca dejecții psihice este teribil. Deci, dacă spui că ești bine și fericit înseamnă că nu știi ce înseamnă cu adevărat să fi bine și fericit. De ce crezi că acei iluminați se ascund prin păduri și pustietățuri? Nu suportă mirosul gropii de gunoi. Ură, mânie, furie, teamă etc. Toate refulate și strânse acolo, în interior.

Acum, aceste probleme interioare sunt datorii neplătite. Nimeni și nimic nu te scapă de ele. Trebuie consumate. Desigur, poți să încerci să le trimiți în viitor, dar la un moment dat va trebui să te ocupi de ele fie că îți place fie că nu. Meditația Transcendentală nu aduce o „tabula rasa„, nu șterge datoriile. Cel care a conceput Creația nu ar permite așa ceva. În schimb Meditația Transcendentală permite consumarea acestor probleme interioare într-o manieră foarte ușoară, pe nesimțite chiar. Pentru că acolo, în interior, dincolo de noi, de stratul de deșeuri, dincolo de tot există acest ocean infinit de liniște și inteligență de unde toate provin. Scufundarea atenției în acesta, chiar și  pentru clipe, facilitează acest proces.

Deci, din nou. Nicio șansă să scapi de aceste datorii. Sunt ale tale. Nu contează că nu îți amintești când le-ai făcut. Aici discutăm despre eternitate, faptul că orizontul tău de timp se întinde de la naștere până la moarte nu schimbă lucrurile. Cei care se descurcă un pic mai bine ca tine bat ceva mai departe. De aici „acele” cărți și mărturii despre nemurirea sufletului. Poți consuma aceste datorii trăind viața așa cum o știi. Dacă ai strâns lucruri neplăcute atunci vor fi boli, suferință, durere și orice rezultă din faptele tale. Dacă ai făcut ceva bun, vin și lucruri bune. Nimic nu este întâmplător aici. Sau, poți consuma aceste datorii mai repede și mai ușor prin Meditația Transcendentală.

Ce am spus mai sus explică de ce pentru unii merge mai repede, iar pentru alții mai încetișor. Unii au strâns mai mult, alții mai puțin. Inteligența interioară care se ocupă de acest proces este atât de blândă și plină de compasiune încât nu îți dă să duci mai mult decât poți. Vrei să vezi pe cineva căruia i-a sosit scadența pentru ceva neplăcut și vin toate dintr-o dată? Caută pe cineva cu o depresie foarte gravă, sau într-o situație foarte dificilă din orice punct de vedere. Nimeni nu vrea asta. Mai bine mai ușor și mai suportabil, dacă nu chiar plăcut. Important este că merge pentru toată lumea, dar cei care sunt în situații disperate trebuie să abordeze problema din toate unghiurile posibile. De aceea ritmul, practica regulată. Pentru că este un proces de durată, care trebuie să fie constant pentru rezultate maxime. Nu vrem șocuri.

Încă ceva, nu îți plătești datoriile și o iei de la capăt. Se dorește să înveți ceva. Dacă ți se șterg datoriile și nu ai învățat nimic ai să o iei de la capăt, nu? Ei bine, nici vorbă. Ai să stai acolo, în acel punct al evoluției tale până când ai să schimbi în interior acele decizii care duc la acele probleme pe care a trebuit să le rezolvi. Acesta este un alt motiv pentru care Meditația Transcendentală „nu funcționează”. Funcționează, doar că mai încet și are răbdare cu încăpățânații. Oricum nu ai de ales. Ori asta, ori viața de zi cu zi așa cum o știi.

Deci, de asta nu funcționează Meditația Transcendentală. Pentru că îți imaginezi că poți păcăli legile naturii. Mănânc și nu mă îngraș. Beau și ficatul meu nu are nimic. Sunt plin de răutate și mă bucur de suferința altora iar aceasta nu are nicio consecință. Nu fac nimic, urlu ca un copil să mi se dea și chiar mi se dă. Nu, și dacă stai să te gândești un pic știi că este cum am spus.

Dacă vrei să îți fie mai bine în viață caută un instructor, învață Meditația Transcendentală și ține-te de ea. În rest vezi-ți de viață, oricum va fi mai bine.

Despre Meditația Transcendentală