Cum a apărut Cunoașterea

Mallorca, Spania - 1971 (Partea 2 din 3)

MAHARISHI: Când am încercat să cercetez Vedele, adânc în înțelegerea mea a fost o vorbă despre Vede, ele nu se termină, sunt nesfârșite. Așa cum universul este nesfârșit, cunoașterea universului este de asemenea fără sfârșit.

Și Vedele nu sunt creația nimănui sunt un aspect veșnic al cunoașterii, sămânța întregii creații. În India se înțelege foarte bine că din această Veda, această cunoaștere din care creația a răsărit.

Tot ceea ce creează cineva este pe baza cunoștințelor sale. Este cunoașterea construcției în baza căreia un constructor o creează. Cunoașterea este o condiție prealabilă pentru orice creație. Cunoașterea conținută în Vede sunt condiția prealabilă pentru întreaga creație.

Aceasta a fost profund înrădăcinată în conștiința mea. Prin această înțelegere foarte fermă despre autenticitatea supremă a cunoașterii Vedice, am început să întorc paginile Vedelor pentru a afla unde a fost greșeala, pentru că dacă cunoașterea Vedelor este înțelesă corect, Bhagavad Gita nu ar fi niciodată înțeleasă greșit, interpretată greșit.

Dacă scriptura Yoga (Bhagavad Gita este scriptura Yoga) este Yoga Shastra, dacă aceasta este înțeleasă în mod corespunzător, nu ar exista nicio posibilitate pentru suferință în lume deoarece natura vieții este infinită.

Veda este acea cunoaștere perfectă

Cu această devoțiune foarte profundă față de Veda, când am început să o studiez, un lucru a venit în mintea mea că, dacă Veda este acea cunoaștere perfectă pe baza căreia toată această creație a fost structurată și toate procesele de evoluție au fost bazate, atunci succesiunea de exprimare din Veda trebuie să aibă și ea un înțeles mare. Aceasta a fost ideea.

Dacă cunoașterea este atât de perfectă, atunci expunerea cunoașterii perfecte trebuie în mod necesar, fără îndoială, să fie în ordinea potrivită, iar dacă secvența – vă spun cum am realizat toate acestea – și dacă succesiunea este perfectă, prima exprimare trebuie să dea plinătatea cunoașterii. A doua, a treia, a patra și a următoarei expresii nu pot fi decât comentarii la prima expresie.

Sămânța conține tot arborele

Ca o sămânță trebuie să conțină întregul copac. Sămânța conține tot arborele, ramurile puțin mai dezvoltate au tot arborele. Întregul copac are întregul copac. Expansiunea în secvență în fiecare etapă are integritatea arborelui.

Acest lucru m-a determinat să studiez mai profund valoarea lui Agni [primul cuvânt al lui Veda], iar apoi m-am determinat să sădesc în adâncul valorii „A”. O privire în structura lui „A” m-a convins că prima silabă este totalitatea cunoașterii. A doua este o versiune puțin mai elaborată a acesteia, a treia este o versiune mai elaborată a acesteia, și tot așa.

Pornind de la aceasta m-am uitat într-un cuvânt, un alt cuvânt și apoi am început să număr cât de multe cuvinte și câte versuri. Pur și simplu totul s-a potrivit.

Cum a apărut Cunoașterea

Iar acum, utilitatea practică a acestei constatări este ceva foarte prețios pentru Lume în toate timpurile. Este foarte prețioasă. Natura acestei descoperiri este că întreaga cunoaștere se găsește ambalată, pachete de dimensiuni diferite, o silabă, un verset, două versete, patru versete. Un imn, un număr de imnuri, un număr de imnuri, mandale. Pachete diferite – fiecare pachet conține întreaga cunoaștere.

Întreaga cunoaștere este cuprinsă în primul cuvânt „A”. Întreaga cunoaștere este cuprinsă în „A” combinată cu „G”. Întreaga cunoaștere este cuprinsă în AhG combinată cu N, AGNI. Întreaga cunoaștere este cuprinsă în [sunetele] AhGNIMILAA. Întreaga cunoaștere este cuprinsă în [sunetele] AGNIMILAA PUROHITAM. Dimensiuni diferite ale pachetului, dar fiecare pachet conține întreaga cunoaștere.

Valoarea practică a acestei descoperiri este minunată! Și asta este că orice om, indiferent de nivelul său de conștiență, ar trebui să poată trăi cunoașterea deplină. Obține-o din acest pachet sau din acest pachet sau din acest pachet. Obțineți cunoaștere deplină în orice pachet de orice dimensiuni.

Și, prin urmare, indiferent de expansiunea conștiinței cuiva – foarte restrânsă, mai extinsă, mai puțin limitată, indiferent de orice om la orice nivel al conștiinței ar trebui să aibă capacitatea de a avea cunoașterea deplină despre viață și ar trebui să poată trăi pe deplin valoarea vieții pe baza acestei cunoașteri depline.

Aspect teoretic și aspect practic

În fiecare pachet al cunoașterii depline există două aspecte, aspect teoretic și aspect practic. Aspectul practic pe care îl știm este MT. Fiecare pachet al cunoașterii va da învățătura MT și înțelegerea valorilor Absolute și Relative ale vieții. Cunoașterea completă a Absolutului, cunoașterea completă a Relativului și experiența deplină a Absolutului și experiența deplină a Relativului.

Experiența deplină a relativului înseamnă grosier și subtil, subtil și ceresc. Experiență deplină a relatativului, împreună cu experiența deplină a absolutului. Astfel, aceste două aspecte, valoarea aplicată a cunoașterii și cunoașterea pură, ambele aspecte sunt cuprinse în fiecare pachet.

Va urma...

Despre Meditația Transcendentală