Credință și Acțiune

Lake Louise, Canada; 1968

MAHARISHI: Este bine să aveți ceva credință (râsete). Credința crește cu discursuri, din nou, meditație și acțiune. Credința crește și atunci când începem să fim mai puțin nefericiți. Când începem să fim mai puțin suferinzi, atunci din propria noastră inimă știm că credința este bună.

Dar dacă continuăm să suferim, dacă nu medităm și lucrăm, atunci nu dezvoltăm conștiința fericirii. Nu ne dezvoltăm viața pentru a fi trăită la acel nivel al inteligenței Cosmice. Suntem la fel cum eram și înainte. Oricare ar fi procesul natural al evoluției, este atât de mic, este atât de mic în fiecare zi, încât nu se simte [evoluția], aproape unul și același.

Un moment de revoltă

Așadar, dacă continuăm să suferim și continuăm să știm că Dumnezeu este Atotputernic și este milostiv și continuăm să suferim și continuăm să avem credință și continuăm să avem credință asupra naturii milostive a lui Dumnezeu și continuăm să suferim, va veni un moment când ne vom revolta împotriva unui Dumnezeu care nu ajută.

Prin urmare, nu este vina lui Dumnezeu, este vina propriei noastre incapacități de a încorpora Voința lui Dumnezeu în viața noastră. Spunem dimineața și seara „facă-se voia ta precum în ceruri, la fel și pe pământ”. O spunem, o dorim, dar nu o trăim prin meditație. Meditația înseamnă că dacă nu ne ducem conștiința la nivelul conștiinței lui Dumnezeu pe acel nivel al Conștiinței Cosmice și dorim superficial „facă-se voia ta”. Cum se va face voia lui de către mine care nu am bătut la ușă și nu am primit acea lumină?

Singura cale de a trăi cu adevărat Lumina lui Dumnezeu și de a profita de natura mi