Cinci ani

Acum cinci ani, pe 6 Iunie 2014 deveneam Instructor de Meditație Transcendentală. Aceasta se întâmpla în Chanthaburi, Tailanda, în Rajapark. Au fost șase luni interesante, cel puțin. Uneori în zona de interesant a blestemului chinezesc: să trăiești vremuri interesante – multe lucruri negative pleacă și uneori nu prea vor să plece. Alteori în zona stărilor înalte de conștiință. Acea primă experiență despre care am povestit pe blog a revenit, dar într-o manieră mai blândă, în care individualitatea era încă acolo.

Îmi amintesc că după o zi sau două de gândire m-am hotărât să îi spun liderului de curs despre aceasta. L-am luat deoparte și am povestit. Îmi amintesc doar două lucruri spuse: „ce rost are să mă duc oriunde, pe alt continent, altă galaxie, alt univers? Oriunde mă duc sunt eu, doar eu. Acolo sunt eu care crede că este un scaun și a devenit scaun, acolo sunt eu care crede că este un arbore și a devenit arbore etc” – din nou „aham brahmasmi”, eu sunt Totul. Și: „știu că această stare nu va dura, îmi este evident. Sunt în mine, individul, lucruri care nu ‘curg’ cum trebuie și va trebui să rezolv cu aceasta. Dar nu contează, direcția a fost aleasă și la sfârșit totul va fi bine”.

Acum sunt deja cinci ani și sute de persoane pe care le-am învățat cum să transceandă cu ajutorul cunoașterii Tradiției Maeștrilor pe care Maharishi o dă fiecărui instructor de Meditație Transcendentală. Îmi doresc încă pe atât, ba chiar mai mult. Să fiți mii care ajungeți să experimentați Sinele interior, iar datorită acestei experiențe viața voastră aici, în relativ, să se schimbe în bine, tot mai bine, și mai mult bine până când va fi perfectă și plină de fericire.

Studii științifice

Această cunoaștere este atât de reală încât Maharishi nu a ezitat nicio clipă să insiste pentru ca efectele benefice asupra întregii noastre ființe să fie studiate riguros de către știința modernă. Peste 700 de studii făcute în peste 250 de universități din 33 de țări. Dar cum zicea cineva: „trăim într-o lume rezistentă la dovezi”.

Este foarte ușor, dar este pentru cei care își doresc aceasta. Cu ceilalți avem răbdare să își dorească și ei.

Cinci ani

Cum învăț Meditația Transcendentală

Pentru a afla cum putem învăța Meditația Transcendentală click aici. Pentru următorul curs click aici.