Cele Șaisprezece Kalas

Rishikesh, India; 1967

MAHARISHI: Fiecare obiect manifestat în creație exprimă divinul. Tot ce este în creație este expresia al aceluiași element omniprezent. Ceva reflectă aceasta mai mult decât alte lucruri. Este o chestiune de grade de reflecție. Totul reflectă divinul.

În India au conceptul de „kalas”. Șaisprezece kalas exprimă Brahman plin, 100% plin, 16. Baza acestor 16 kalas sunt aceste 15 fundamente ale vieții relative plus un element de absolut. Aceasta formează cele 16 diviziuni.

Un kala este minimum expresiei absolutului. Doi este puțin mai mult decât atât, trei este așa, sau așa, 16 este Brahman plin, 100% plin de Brahman.

Întreaga diviziune, întreaga creație, este împărțită în patru categorii.  Este viața plantelor, domeniul vegetal. După sunt cele născute din apă, animale, creaturi născute din apă. După sunt creaturile născute din ou, regatul celor născuți din ou. După sunt animalele născute din pântecul mamei, iar omul este cel mai înalt, superior în această a patra categorie.

Fiecare categorie reflectă o kala din Brahman. Una din totalul de 16 este reflectată de fiecare. Regatul vegetal reflectă una. Regatul celor născuți în apă reflectă două din 16. Regatul născuților din ou reflectă trei din 16. Animalele și oamenii încep să reflecte patru (din 16).

Primul om, omul elementar, cel mai puțin evoluat om, prima etapă a speciei omenești începe să reflecte patru (kalas). Pe măsură ce conștiința sa crește, patru, cinci, șase, șapte – până la șapte kalas sunt reflectate de către om. Este o chestiune de reflecție.

Încarnările lui Brahman încep de la opt kalas. Unele Avataruri de opt kala, nouă kala, zece kala, unsprezece, treisprezece, șaisprezece kala este Brahman plin. Krishna – 200% Brahman în acțiune.

Toate aceste sisteme nervoase diferite reflectă diferite grade ale totalității vieții. Sisteme nervoase diferite reflectă grade diferite ale totalității vieții.

În specia omenească este foarte multă viață de care omul se poate bucura. (Omul) nu trebuie să fie o Încarnare. Deci, niciodată nu confundăm cu Avatarurile. Ceea ce facem este să creștem în conștiință pură, să creștem în conștiință și de aceea medităm.

Cum învăț Meditația Transcendentală

Pentru a afla cum putem învăța Meditația Transcendentală click aici. Pentru următorul curs click aici.