Cât timp ia să realizăm Conștiința Cosmică

Sursa necunoscută: 1962

MAHARISHI

Pentru a ieși în afara timpului, nu putem limita timpul. Nu ar fi corect dacă ne-am limita pe noi înșine în timp, când noi țintim să transcendem timpul.

Nu putem vorbi despre timp – poate fi instantaneu, poate lua cincizeci de ani, pentru că este domeniul celui “mai mare decât cel mai mare și mai mic decât cel mai mic”. Deci timpul nu este un factor aici. Timpul nu este un factor – poate fi instantaneu, repede, sau poate fi datorită unei lungi practici – ambele.

Poate fi instantaneu

De aceea trebuie să considerăm asta. Poate fi instantaneu – de ce să nu o avem, să o încercăm, să o obținem, să fim ea, să ne bucurăm de ea.

Dacă este nevoie de zece ani pentru Master în Arte, în regulă, zece ani sunt minimum. Nu începem să ne gândim la asta la fiecare curs, dacă o să pic de două ori, de trei ori, va dura patruzeci de ani. Nu socotim în acest fel. Luăm minimum, zece ani. În regulă, zece ani, să încercăm și să începem și să progresăm.

Calculăm cel mai scurt timp

Deci, calculăm cel mai scurt timp iar cel mai scurt timp este instantaneu, este fără timp. Deci există speranță. Ceea ce este nevoie este doar o dorință.

Și atunci am să merg un pas mai departe – nici măcar dorința nu trebuie să fie nouă. Dorința de a ne bucura mai mult și mai mult este deja acolo. Dorința de a ne bucura mai mult și mai mult în viață este deja acolo. Deci dorința de a avea Conștiință Cosmică nu este o dorință nouă în viață, este deja acolo. Doar că nu suntem capabili să o prindem, să avem dorința.

Dorința este acolo. Toată lumea dorește să se înalțe la nivelul fericirii eterne în viață, dar nu găsim o scurtătură și o luăm pe drumul cel lung. Toată lumea se ridică la Conștiință Cosmică chiar dacă nu practică meditația, pentru că toată lumea este în căutarea unei fericiri mai mari și a unei păci interioare mai mari.

Meditația este doar o scurtătură

Faptul că toate acțiunile și gândurile și cuvintele sunt convergente către mai multă fericire este faptul că toată lumea mărșăluiește către Conștiință Cosmică. Meditația este doar o scurtătură.

Conștiința Cosmică este posibilă

Aceasta (Conștiința Cosmică) este posibilă în timpul vieții oricui – instantaneu. Poate fi o viață; poate fi zece vieți; poate fi un moment. Pentru că este ceva, Cosmic înseamnă prezent pretutindeni. Este omniprezentă și pentru a experimenta omniprezentul cât timp ar trebui să ia? Nu ar trebui să ia mult timp. Ne putem gândi la timp când realitatea transcendentă este peste tot, omniprezentă?

Despre Meditația Transcendentală