Capturarea Fortului și Puterile

Kumbha Mela, India; 1966

Întrebare: Este greșit să îți dorești puteri psihice sau clarvedere? Este greșit să te gândești la asta?

MAHARISHI: Da. Este greșit în sensul că atunci când comparăm aspirația de a cultiva anume puteri cu aspirația de a obține Conștiință Cosmică repede prin meditație, atunci este un lucru minor.

Întrebare: Cum se poate compara?

MAHARISHI: Se compară cu un drum care duce la fort și cu capturarea fortului imediat, repede și obținerea stăpânirii asupra întregului teritoriu aparținând fortului sau cu nu a merge la fort direct, să cucerim această mină de aur aici și o mină de argint dincolo și tot așa.

Întrebare: Dar cum este cu experiențele în starea subtilă, este greșit să le avem? Ne deviază de la drum negreșit?

Dacă vine de la sine

MAHARISHI: Nu, dacă vine de la sine. Acum, vin atât de multe lucruri fără înțeles. Dacă vine ceva care are un înțeles, nu putem să îl respingem (râsete). Nu îl respingem. Dacă anumite din aceste puteri vin și vin cu creșterea purității în viață, suportul naturii.

Întrebare: Este parte din aceasta sau este uneori un accident?

MAHARISHI: Niciodată un accident.

Întrebare: Toată lumea trebuie să treacă prin aceasta în acest fel?

Nu toată lumea

MAHARISHI: Nu toată lumea. Corpul este diferit. Anumite corpuri sunt mai susceptibile la anumite puteri, altele mai susceptibile la alte puteri. Dar să aspiri să ai unele dintre ele nu este foarte de dorit.

Întrebare: Am să îmi doresc să nu am niciuna din aceste puteri.

MAHARISHI: Nici aceasta nu trebuie să faci (râsete), pentru că aceasta ar însemna să respingi dacă ceva vine. Nu respingem; nu ne dorim.

Întrebare: Când în calea ta cea mai dreaptă către fort trebuie să treci pe la o mină de diamante; ar trebui atunci să ocolești toată mina să te duci la fort? Adică, ar trebui să accepți să mergi prin mină?

MAHARISHI: Corect, dar mergem prin mină și mergem la fort. De aceea nu vrem să respingem mina de aur. Toate aceste forțe, sunt doar ‘bucățele’ de forță aici și dincolo. Ceea ce facem noi este să obținem suportul deplin al Naturii Atotputernice. Să obții Conștiință Cosmică înseamnă ca viața noastră individuală să fie stabilită la nivelul vieții al vieții Cosmice – viața Cosmică care este responsabilă pentru întregul cosmos.

Suportul Naturii Atotputernice

Să obții suportul Naturii Atotputernice pe de o parte și să obții suportul acelei puteri sau cealaltă putere sau altă putere, milioane de puteri sunt așa. Una dintr-un milion de o parte și întreaga multitudine de milioane de cealaltă parte. Puterea Atotputernicei Naturi de o parte și mici bucățele de putere de cealaltă parte.

Deci, nu respingem bucățelele, dar în același timp nu acceptăm bucățelele cu prețul întregului. Securizarea întregului este mai necesară decât obținerea bucățelelor. Pe măsură ce continuăm cu meditație regulată dimineață și după amiază și o viață ușoară, pe măsură ce continuăm, obținem din ce în ce mai mult suport de la Natura Atotputernică. Cum? Prin îmbibarea directă a tot mai multă și mai multă Existență Transcendentală în mintea noastră. Fiecare scufundare în transcendent obține o anumită infuzie de Existență în mintea care iese de acolo cu asta. Din ce în ce mai multă infuzie de Existență în minte se acumulează și obține tot mai multă și mai multă influență concentrată a Naturii Atotputernice, din ce în ce mai mult și mai mult.

Cum învăț Meditația Transcendentală

Pentru a afla cum putem învăța Meditația Transcendentală click aici. Pentru următorul curs click aici.