Adevărul – Realitatea

Hochgurgl, Austria; 1962

MAHARISHI: Găsim proclamat în Upanișade; găsim rishi și maha-rishi proclamând “Da, cunosc acea realitate care este ca Soarele de aur și care este fundamentul întregii creații, îl cunosc”. Aflăm că au proclamat aceasta.

Dar de curând, unii oameni au început să spună, dacă cineva spune că el cunoaște realitatea, atunci concluzionează că nu știe. Aceasta a devenit destul de obișnuit în domeniul filosofiei de azi, dar noi trebuie să o evităm. Argumentul pe care acești filosofi îl aduc este, cum realitatea sau adevărul sunt transcendentale, este în afara domeniului vorbirii. De aceea pentru este în afara domeniului vorbirii, atunci cum de poate aduce mintea mărturie că îl cunoaște?

Eu sunt Acela

Avansăm un argument împotrivă: De asemenea realitatea este transcendentală, dar când mintea noastră a ajuns în transcendent, acea realitate a fost infuzată în mintea noastră și acea minte ieșind afară în domeniul relativului proclamă ‘Eu Îl cunosc, eu sunt Acela’.

De aceea avem dreptul să spunem fără nicio urmă de confuzie în mintea noastră, că noi cunoaștem realitatea, că pur și simplu o cunoaștem.

Și dacă cineva spune ‘Ce este adevărul?’ și ‘Ce este realitatea?’ spunem: Adevărul este ceea ce nu se schimbă niciodată, neschimbător, mereu același, etern, omniprezent, Existență Cosmică. Acela care este omniprezent, Sinele meu și Sinele tău și toate acestea nu sunt diferite de acela.

Sat-chit-ananda – Adevăr-conștiență-extaz

Deci esența naturii tale și esența naturii mele și esența naturii a toate acestea este acea realitate, conștiență extatică omniprezentă, sat-chit-ananda, Brahmn.

Ar trebui să aveți o concepție clară despre adevăr. Când spunem că aceasta este albastru, spunem că este albastru. Când spunem că aceasta este alb, spunem că este adevărat. Culoarea albastră a acestui lucru și culoarea albă a acelui lucru, acestea nu sunt adevărate pentru totdeauna. Sunt adevăruri temporare ale vieții. Toate experiențele pe care le avem aparțin fazei temporare a adevărului, adevărul temporar al vieții, nu adevăr permanent.

Adevărul etern

Când spunem adevăr, înțelegem acel adevăr care nu se schimbă, adevăr etern, adevărat pentru totdeauna. Totul în lumea relativă se schimbă mereu, totul este temporar aici. Deci nimic din domeniul relativ al vieții nu poate fi adevăr de durată, un adevăr permanent, nimic nu este permanent, totul este impermanent, perisabil.

Ceea ce este în afara relativului este permanent, nu se schimbă niciodată, etern, este adevărul.

Cum învăț Meditația Transcendentală

Pentru a afla cum putem învăța Meditația Transcendentală click aici. Pentru următorul curs click aici.